18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası
26 Mart 2024

18-24 Mart  Yaşlılara Saygı Haftası”  En kıymetli hazinelerimiz olan yaşlılarımızla daha bir anlam kazandı

Hastanemizde de “Yaşlılara Saygı Haftası” etkinlikleri kapsamında kurumumuzda yatarak ve ayaktan tedavi gören yaşlı vatandaşlarımız unutulmadı. YAŞAM ekibi tarafından açılan stantımızı ziyaret eden yaş almış  vatandaşlarımıza  diyetisyenlerimiz tarafından beslenme önerilerinde bulunulurken diyabet hemşiremiz tarafından bilgilendirmeler yapılmış, Sağlıklı Yaş Alma Birimi ve Evde Sağlık Birimi hizmetlerinden nasıl yararlanabileceklerini anlatan broşür dağıtılmıştır. Yine bu kapsamda Sağlıklı Yaş Alma Merkezine başvuran yaşlılar evlerinde ziyaret edilmiştir. Yataklı servislerimizde yatarak  ve ayaktan tedavi hizmeti alan yaşlı hastalarımız hastane yönetimi tarafından ziyaret edilerek  hastalarımızın dilek ve istekleri dinlenilmiş  ve Yaşlılara Saygı Haftası kutlanılmıştır.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurumumuz Başhekimi Opr. Dr. Volkan SOYSAL

“Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir.

Yaşlılık döneminde saygı ve itibar görmek , minnet ve şükran duyguları ile anılmak her bir yaşlı birey tarafından arzulanan en önemli istektir.  Toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş en büyük hazinemiz olan bu çok değerli bireylerimize karşı bizlerin en büyük sorumluğudur.   Devletimiz, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Bu çalışmalara en güzel örneklerden biri de bakanlığımız tarafından80 yaş ve üzeri bireylerimizin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla planlanan ve  hastanemizde açılmış olan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM)’dir

Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görevdir. Bu düşüncelerle, tüm yaşlı vatandaşlarımızın 18 - 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nı kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan çok kıymetli büyüklerimize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

• ..
  • .