“5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ” NEDENİ İLE HASTANEMİZDE STANT AÇILDI…
28 Temmuz 2023

Hastanemiz bünyesinde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında  toplumda ve sağlık çalışanlarımızda farkındalığı arttırmaya ve kurum kültürü oluşturmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu etkinlikler kapsamında 5 Mayıs 2022 Perşembe günü etkili el yıkama nasıl yapılmalı temalı el hijyeni standımız açılmıştır. Etkinliğe katılan  hastane çalışanlarımıza, muayene için gelen hastalarımıza ve hasta yakınlarına doğru el yıkama teknikleri görsellerle birlikte anlatılarak etkin el yıkamanın nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak  gösterildi. El hijyeni sağlandıktan sonra Glove Box (UV mor ışık kabini) ile ellerde ulaşılamayan alanlar tespit edilerek bireysel bilgilendirmeler yapıldı.

Stantta el hijyeninin önemi ve gerekliliğini vurgulamak için katılan kişilere üzerinde el hijyeni ile ilgili sloganların bulunduğu el dezenfektanı ve etkili el yıkamanın anlatıldığı broşürler dağıtılarak "Enfeksiyonların yanı sıra hastalıkların bulaşmasının önlenmesinde en basit ve en etkili yöntem el hijyenidir" mesajı verildi.

• WhatsApp Image 2022-05-05 at 12.20.32.jpeg
  • DSC_0057.JPG