Gebe Okulu: Anne ve Bebeğin Sağlıklı Geleceği İçin Kapsamlı Bir Eğitim
03 Ekim 2024

Toplum sağlığının temel taşlarından biri olan anne ve çocuk sağlığı, GEBE OKULU sayesinde daha da güçleniyor. Hastanemiz bünyesinde yer alan Gebe Okulu, anne ve baba adaylarına hamilelik süreci boyunca ve sonrasında ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen, deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından yürütülen bir eğitim programıdır.

Neden Gebe Okulu?

Gebe okulları, anne ve baba adaylarına hem bilgi hem de destek sağlayarak, sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci geçirmenin yanı sıra, bebeklerinin sağlıklı bir gelecek için iyi bir başlangıç yapmalarına yardımcı olur. Gebelik, doğum süreci ve sonrası ile ilgili bilgi sahibi olmak, bilinçli kararlar almak, bu konudaki korkularınızı yenmek ve stresi azaltmak, doğum sürecinde daha aktif rol almak, bebeğinizle sağlıklı bir bağ kurmak ve diğer anne adaylarıyla tanışmak ve deneyimlerinizi paylaşmak için, sizleri de Gebe Okulumuza davet ediyoruz.

Gebe Okulunda İşlenen Konular

Artvin Devlet Hastanesi Gebe Okulunda işlenen konular aşağıda belirtilmiştir.

·         Hamilelik Süreci: Gebelikte vücuttaki değişimler, beslenme, egzersiz, olası rahatsızlıklar ve düzenli kontrollerin önemi gibi konular detaylı bir şekilde ele alınır.

·         Çocuk Hastalıkları: Bebeklerde sık görülen hastalıklar, aşı takvimi, bebek bakımı ve sağlıklı büyüme gelişme gibi konularda bilgiler verilir.

·         Doğum Öncesi ve Sonrası Beslenme: Gebelikte ve emzirme döneminde doğru beslenmenin önemi, besin değerleri ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları hakkında bilgiler verilir.

·         Hamilelikte ve Lohusalıkta Duygusal Değişiklikler: Hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınların yaşadığı duygusal değişimler, bunlarla başa çıkma yöntemleri ve destek sistemleri hakkında bilgiler verilir.

·         Anne Sütünün Önemi: Anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki etkileri, emzirme teknikleri ve sık karşılaşılan sorunlar hakkında bilgiler verilir.

·         Nefes ve Kas Egzersizleri: Doğum sırasında rahatlamak ve acıyı yönetmek için kullanılan nefes ve kas egzersizleri öğretilir.

·         Yenidoğan Bebek Bakımı: Bebek bakımında temel bilgiler, banyo, bez değiştirme, uyku düzenleri gibi konularda pratik bilgiler verilir.

·         Emzirme Eğitimi: Emzirme teknikleri, doğru pozisyonlar, sık karşılaşılan sorunlar ve emzirme sürecinde destek alınması gereken durumlar hakkında bilgiler verilir.

Gebe Okuluna Nasıl Katılabilirim?

Gebe okullarına katılmak için hastanemizin 0466 212 10 40 (Dahili 1591) numaralı hattını arayabilir veya Artvin Devlet Hastanesi Online İşler Menüsü altından Gebe okulu Kayıt butonuyla kayıt oluşturabilirsiniz.

Unutmayın, sağlıklı anneler, sağlıklı çocuklar demektir.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

• .....