5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
14 Mayıs 2024

Hastanemiz bünyesinde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında  toplumda ve sağlık çalışanlarımızda farkındalığı arttırmaya ve kurum kültürü oluşturmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller gelmektedir, Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıklarının birçoğu (hepatit A, çeşitli ishaller vs)  engellenebilmektedir.

Bu etkinlikler kapsamında etkili el yıkama nasıl yapılmalı temalı el hijyeni standımız açılmıştır. Etkinliğe katılan  hastane çalışanlarımıza, muayene için gelen hastalarımıza ve hasta yakınlarına Enfeksiyon Hastalıkları Uzm.Dr.Ünsal BAĞIN ve Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Melek YILMAZ ŞENTÜRK tarafından doğru el yıkamanın nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatılmıştır. El hijyeni sağlandıktan sonra Glove Box (UV mor ışık kabini) ile ellerde ulaşılamayan alanlar tespit edilerek bireysel bilgilendirmeler yapıldı.

Stantda el hijyeninin önemi ve gerekliliğini vurgulamak için katılan kişilere üzerinde el hijyeni ile ilgili sloganların bulunduğu el dezenfektanı, mendil ve etkili el yıkamanın anlatıldığı broşürler dağıtılarak  " Enfeksiyonları önlenmesinde en ucuz, en etkili ve en kolay yöntem el hijyenidir" mesajı verildi.

Ayrıca tüm alanlar ziyaret edilerek ‘El Hijyeni 5 Endikasyonu’ önemi hatırlatıldı.

Doğru adımlarla el yıkama videosu için tıklayınız..

• el hijyeni