Güncelleme Tarihi: 21/03/2018

HASTANEMİZİN TARİHÇESİ

1945 yılında açılan hastanemiz Artvin merkezdeki tek hastane olup, bölge hastanesi niteliğindedir.2006 yılında 120 yataklı ek bina yapılmış ve faaliyete geçmiştir. Zamanla değişen şartlar karşısında yeni bir ek binaya ihtiyaç duyulmuş ve bakanlık nezdinde yapılan girişimler sonucu 23 tek yataklı, 126 iki yataklı, 10 yoğun bakım yatağı,6yataklı koroner yoğun bakım, 4 yenidoğan yoğun bakım yatağı, 5 acil servis, yemekhane, kazan dairesi, servisler, poliklinikler (28 poliklinik), konferans salonu ve idari bölümün yer aldığı toplam 11 katlı 69 yatak kapasiteli ikinci ek bina yapılmıştır. İkinci ek binanın bazı bölümleri halen yapım aşamasındadır. Hastanemizde mamografi, kemik dansitometri, göz polikliniğinde biyomikroskop, radyoloji servisinde 1 adet tam donanımlı ultrasonografi, tomografi, MR hizmetleri verilmektedir. Ayrıca ekokardiyografi, EMG cihazı, üroflowmetre, odyometri cihazları bulunmaktadır. Hastane olarak ilimizdeki halkımızın haklarına saygılı, sürekli gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek uluslararası standartları yakalayan, çalışan ve hasta memnuniyetini yükselterek hastanemizin hizmet kalitesinin devamlılığını sağlayan bir kurum olmayı hedeflemekteyiz.

MİSYONUMUZ
    Sağlık hizmetlerinde hastalara çağdaş, hasta haklarını koruyan etik değerlere bağlı kaliteli, güvenilir bir hizmet sunmak. Hasta ve çalışan güvenliğini korumak, ihtiyaç duyulan alanlarda çalışan ve hastalara düzenli aralıklarla eğitim vermek çalışan ve hasta memnuniyetini yükselterek hastanemizin hizmet kalitesinin devamlılığını sağlamak.

VİZYONUMUZ
    Tecrübeli ve eğitimli personeliyle Hizmet Kalite Standartlarına uygun sağlık hizmeti sunarak, hasta ve çalışanına güven veren hastane olmak. Sağlık hizmetindeki standartlarını en üst seviyeye çıkararak yenilenen teknolojiyi takip ederek tercih edilen sağlık kuruluşu olmak.

DEĞERLERİMİZ
    Evrensel sağlık ilkelerine uymak, Bilimsel ve etik yaklaşım Hasta ve çalışan güvenliği odaklılık, Katılımcı, şeffaf ve paylaşımcı olmak, Yenilikçi olmak, Dürüstlük ve güvenilirlik, Takım çalışması, işbirliği, Sürekli eğitim.